ReTV : Ziņas

Iespējams, visgaršīgākais ziedkāpostu sacepums

Ziedkāposti domāti ne tikai uzkodu šķīvim, lai pamērcētu kādā mērcītē, bet arī vārītai vai pat cepta...

Vienkāršāk par vienkāršu. Pildītā paprika

Svarīgi paēst ne tikai garšīgi, bet arī skaisti. Šī ir recepte, kas piešķirs dzīvei krāsu un atbrīvo...

Cepumi, kas satuvina un paliek atmiņā

Vai esi aizdomājies, kas ir “draudzība”? Iknedēļas tikšanās? Būtiskāko notikumu pārmīšana reizi mēne...

Bērnības garša. Žagariņi

Ziemīgie laikapstākļi, ienākot teju katrās mājās, aicina uz siltu tēju un kaut ko garšīgu. Kas gan v...

Ātrie buljona pīrādziņi. Sāļais našķis, kas pazudīs nemanot

Apaļīgie, zeltainie mēnestiņi vai trīsstūri. Pīrāgs ir našķis, kura forma nemaina tā vienreizību. Va...

Čalis cep kūkas. Uzcep arī tu!

Vai ierastās veikala kūkas vietā savam svētku galdam šoreiz esi gatavs kūku uzmeistarot pats? Tu to...

Burkānu-banānu draudzība. Mafini

Vai ir gadījies nopirkt banānus un par tiem aizmirst? Man paraksti tie stāv tik ilgi, līdz sāk mocīt...

Ne tikai mūzika rod asociācijas ar cilvēkiem. Saldā brunete

Kad bijām vēl jauni un nepieredzējuši, patiesībā nemaz nenojautām, cik sarežģīta ir pieaugušo dzīve....

Skaistums slēpjas vienkāršībā. Ābolu kvadrātiņi

Pagājušajā nedēļā stāstīju par rudenīgajām ābolu rozītēm. Šonedēļ jau atkal kārta receptei, kuras ce...

Ietērp kārtaino mīklu ābolu ziedlapiņās

Izrādās – rozes var ne tikai dāvināt un audzēt, bet arī ēst. Un te nerakstu par pašām galviņām, bet...

Iemānīsi pat ķirbja neēdājam. Mutē kūstošs šokolādes-ķirbja braunijs

Vai šokolādes braunijs draudzējas ar ķirbi? Vai brauniju vispār var pagatavot bez miltiem un olām? J...

Mini hotdodziņi - gan bērnu ballītēm, gan uzkodām pieaugušajiem

Pārsteidz negaidītie viesi, bet īsti nav nekā, ar ko pacienāt? Bērnu dzimšanas dienas ballīte? Pasēd...

Bezgalīgu virtuves izvirtību laiks. Kraukšķīgās kartupeļu pankūkas, kas paliks atmiņā

Kartupeļu talka, tirgus vai dāsna ome rudenī virtuvē var ievest bezgalīgās izvirtības. Vārīti, cepti...

Plūmju džems pēc negaisa un vēja

Pēc kārtējā negaisa zeme piebirusi pilna ar plūmēm visdažādākajās violetās nokrāsās. Vējā sapurināti...

Nezinātājs neiedomāsies! Sāļās kabaču vafeles

Rudens ne tikai tuvojas aullēkšiem, bet arī pienes pilnu māju un tirgu ar dārza veltēm. “Nu, paņem t...

Aizstāj brokastu sviestmaizes ar ātro banānmaizi

Sāļas vai saldas brokastis - ko labāk izvēlies tu? Apnikušas sviestmaizes? Pagatavo banānmaizi, rotā...

Noklīdusī govs. Mafins ar saldo pārsteigumu

Šis kalorijām bagātais gardums neatstās it nevienu saldummīli vienaldzīgu. Kūciņas, bulciņas, mafini...

Ja multivārāmajam katlam un ugunskurā ceptiem kartupeļiem būtu bērns

Mūsdienās plašas gatavošanas iespējas paver multivārāmais katls, kurā iekšā saliec visu, ko vien kār...

Tievās līnijas kombo. Cepumi no tā, kas virtuvē

Kārais zobs atkal prasa saldumus, bet jāievēro tievā līnija, jo vasara nav beigusies? Padari veselīg...

Brokastu “pica”. Ātrāk, kā uzvārīt olas

Brokastīs kārtējais olu kultenis, vārītas olas vai sviestmaizes? Gribas iesākt rītu ar ko garšīgu, ā...

Labais pēcsvētku draugs smūtijs

Patiesībā jau smūtijs tāds kokteilis vien ir. Un noteikti nav baudāms tikai pēcsvētku dienās. Reizēm...

Iesāc svētkus ar bērnības garšu. Rabarberu plātsmaize

Bērnība, dārza veltes un gaisā virmojošs patīkams aromāts - tas, ar ko man asociējas rabarberu plāts...

Libānas ēdieni latvieša virtuvē

Gan jau būsiet ko dzirdējuši par žurnālistes Lindas un daktera Hosama Abu Meri ģimenes pavārgrāmatu...

Kā pagatavot pieneņu medu

Pienenes ir ziedi, kuri vēsta par vasaras iestāšanos, ilgi gaidīto silto gaisu un patīkamajiem saule...