Kārais zobs atkal prasa saldumus, bet jāievēro tievā līnija, jo vasara nav beigusies? Padari veselīgo par garšīgo!
Teju katram ir kāds ēdiens, kas neraisa vispatīkamākās bērnības atmiņas. Kad biju maza, man ļoti, ļoti negaršoja auzu pārslas. “Jāēd putra, jo tad būs spēks!” - frāze, ko atminos vēl aizvien.
Pēdējā laikā manos sociālo mediju kontos visvairāk parādās receptes, kuru sastāvā ir auzu pārslas. Šķiet - kā jau bērnībā - atkal no tām neizbēgt. Lai gan ikdienā putru nevāru, zinu, ka auzas ir lielisks vitamīnu, minerālvielu un šķiedrvielu avots. Tās, sniedzot kārtīgu sāta sajūtu, var iekļaut uzturā, lai uzturētu sevi formā.
Dalos ar recepti, kas ne tikai “dos spēku”, bet arī būs tīkama pat vislielākajam kārumniekam!
Pagatavošanas laiks
20 minūtes (cep 15 minūtes 180 grādos)
Sastāvdaļas
Viens kārtīgi nogatavojies banāns
Pusotra krūze auzu pārslu
Sauja zemeņu
Viena ola
Melnās šokolādes tāfelīte
Pagatavošana
1. Līdz 180 grādiem uzkarsē cepeškrāsni.
2. Kārtīgi nogatavojušos banānu, sauju zemeņu, puskrūzi auzu pārslu un olu sablenderē.
3. Iemaisa atlikušās auzu pārslas.
4. Veido vienāda izmēra auzu masas bumbiņas. Glīti kārto uz plāts un pieplacina.
5. Cep 20 minūtes. Ļauj atdzesēties.
6. Dekorē ar izkausētu šokolādi. Lai šokolāde sacietētu, liek ledusskapī.
7. Lai labi garšo!
Zināšanai!
Esi aizmirsis par to, ka nopirki banānus? Nebēdā! Jo labāk nogatavojies (ar pumpiņām, brūnumiem), jo saldāks.
Ja mājās nav blendera, uztraukties nevajag. Visas sastāvdaļas var samīcīt kopā arī ar dakšiņu!
Šokolāde nav obligāti jākausē ūdenspeldē. To droši var sagriezt mazākos gabaliņos, likt sildīties mikroviļņu krāsnī, ik pa laikam apmaisot.
Cepums cepeškrāsnī savu formu nemainīs. To var taisīt gan biezāku, gan plānāku. Biezāks pēc sajūtām un garšas atgādinās veikalā nopērkamo brokastu batoniņu.