Nosvinējuši Jāņus, saēdušies gaļu un citus labumus. Kur likt pāri palikušo sieru? Šīs kraukšķīgās vafeles ātri vien pazudīs no galda!
Pievienot vari arī jebkuras garšvielas, kas pašam garšo, tajā skaitā arī dārza zaļumus, kā dilles vai pētersīļus.
Patiesībā šo recepti ļoti labi var gatavot jebkurā gada laikā, jo kārtīgi-sierainas vafeles garšos gandrīz jebkuram! Nav jāgaida tieši Jāņi, tādēļ, ja lasi krietni pēc svētkiem – neuztraucies! Galvenais, lai mājās ir vafeļpanna un vēlme mesties virtuves piedzīvojumos!
Gatavošanas laiks:
~ 1 stunda
Lai pagatavotu aptuveni 20 vafeles, nepieciešams:
2 krūzes miltu
pusotra tējkarotes cepamā pulvera
1 tējkarote cepamās sodas
garšvielas pēc izvēles
šķipsniņa sāls
2 krūzes piena
2 olas
puspaciņa svieta (~90 grami)
200 grami rīvēta siera
Pagatavošana
1. “Sausās sastāvdaļas” sajauc vienā bļodā.
2. Atsevišķā bļodā pienā iemaisa izkausētu sviestu, pievieno divas sakultas olas.
3. Kārtīgi maisot, šķidro masu pievieno miltu maisījumam.
4. Pievieno sieru.
5. Uzsilda vafeļpannu un cep, līdz zeltaini kraukšķīgas! :)
Zināšanai!
Lai rīvētais siers nenogrimtu mīklas maisījuma apakšā, pirms pievieno, apviļā to miltos.
Labāk vafeļpannā ielikt mazāk mīklas nekā par daudz, citādi viss var pārlīt pāri malām. Nāksies ieguldīt daudz laika pannas sakopšanā.