Brokastu “pica”. Ātrāk, kā uzvārīt olas

Brokastīs kārtējais olu kultenis, vārītas olas vai sviestmaizes? Gribas iesākt rītu ar ko garšīgu, ātri pagatavojamu, veselīgu, bet arī acīm tīkamu? Šī brokastu “pica” domāta tieši tev, jo paēdīs ne tikai vēders, bet arī acis!

Manu lielāko dienas daļu aizņem darbs un studijas, tādēļ, lai gan ļoti gribētos, diemžēl ikdienā neizdodas nodoties gatavošanas priekam. Protams, tas lielos daudzumos ir neveselīgi, bet manas maltītes bieži vien sastāda veikalā ātri nopērkamie našķi, kā cepumi, bulciņas un tamlīdzīgi. Es pavisam noteikti neesmu cilvēks, kurš, lasītāj, rakstīs receptes, kas aizņems vairāk laika, nekā vajag. Labāk atdošos produktīvajam, ne pavārprasmēm.

Lai gan šoreiz pastāstīšu par savu brokastu “picu”, šajā receptē vari izpausties, pievienojot jebko, kas garšo. Jāievēro tikai dažas sastāvdaļas, kas nepieciešamas pamatnei!


Gatavošanas laiks

Piecas līdz septiņas minūtes


Sastāvdaļas pamatnei (vienai personai)

Divas olas

Garšvielas pēc izvēles (es izmantoju timiānu, paprikas un ķiploku pulveri, sāli un piparus)

Viena ēdamkarote ar kaudzi miltu

Ceturtdaļa glāzes ūdens 

 

“Picas” virsiņa

Sauja spinātu

Sauja cherry tomātiņu

Mazs gabaliņš mocarellas siera

 

Pagatavošana

1. Ar dakšu bļodiņā sakuļ olas, garšvielas, miltus un ūdeni.

2. Sagatavo un sagriež produktus.

3. Ar eļļu uzkarsētā pannā ielej olu un miltu maisījumu.

4. Kamēr masa vēl šķidra, glīti sakārto iepriekš sagatavotos produktus.

5. Cep, līdz sāk “aprauties” mīklas maliņas.

6. Liek virsū vāku. Cep uz nelielas uguns, kamēr izkusis siers, bet mīkla - kārtīgi savilkusies.

7. Lai labi garšo! 

 

Zināšanai!

Izceptai brokastu “picai” konsistence ir kā biezajai pankūkai. Tādēļ, ja gribas arī kārtīgu un kraukšķīgu picas garoziņu, jāiegriežas biežāk portāla recepšu sadaļā!

Uz “picas” mīkliņas vari kārtot teju visu, kas garšo. Ledusskapī doktordesa, žāvēta gaļiņa vai olīvas? Uz priekšu - neviens tevi neattur izpatikt savām garšas kārpiņām!

Ja “picas” pamatni gribas vēl mazliet stingrāku, pievieno vairāk miltu (tikai tad ilgāk uz mazas uguns būs jācep).

Gribas “picu” treknāku un vēl garšīgāku? Ūdens vietā lej pienu.

Lai gan šī recepte ir tikai vienai personai, pagatavošana neaizņem daudz laika, tādēļ pie reizes var sagriezt vairāk sastāvdaļu un cepšanu atkārtot, vai arī to darīt uz vairākām pannām vienlaicīgi (jo mēs jau zinām, ka arī pankūkas izdevīgāk cept uz trim, nevis stāvēt pie vienas un besīties).

Tiem, kas skatās uzturvērtību – šajā receptē ir aptuveni 330 kaloriju. Precīzāk būs jārēķina pašiem! :)