Skaistums slēpjas vienkāršībā. Ābolu kvadrātiņi

Pagājušajā nedēļā stāstīju par rudenīgajām ābolu rozītēm. Šonedēļ jau atkal kārta receptei, kuras centrā – āboli.

Var just, ka rudens tuvojas noslēgumam, jo krāsainās lapas lēnām sāk pārvērsties glīti sagrābtās kaudzītēs. Lai gan aiz loga iestāsies drūmums, rudens receptes šo gadalaiku liks iemīlēt vēl vairāk, neatkarīgi no tā, cik kaili ir koki. Skaistums slēpjas vienkāršībā.

Man tik ļoti patīk siltu ābolu smarža! It īpaši, ja tiek vārīts ābolu ievārījums. Visa virtuve, pat istabas ir pilnas ar gardiem garaiņiem. 

Patiesībā no kombinācijas ābols-kanēlis-cukurs-kārtainā mīkla var pagatavot milzumdaudz gardumu. Vajag tikai ideju un labu garastāvokli, lai eksperimentētu! Te viens no variantiem.


Pagatavošanas laiks

30 minūtes (25 minūtes 180 grādos cepeškrāsnī)


Sastāvdaļas

Atlaidinātas saldētās kārtainās mīklas plāksnes (no vienas plāksnes sanāks divi ābolu kvadrātiņi)

Āboli

Cukurs

Kanēlis

Ola (pēc izvēles)


Pagatavošana

1. Atsevišķā traukā sajauc kopā cukuru ar kanēli.

2. Ābolus sagriež pabiezās šķēlēs. Ar kādu apaļu un šauru priekšmetu izgriež serdes viducīti. 

3. Atlaidinātas kārtainās mīklas plāksnes griež uz pusēm. Katrā kvadrāta stūrī veic iegriezumus (skatīt foto).

4. Ābolu šķēles apvārta cukura-kanēļa maisījumā, pa vienai kārto uz kvadrātiņiem.

5. Mīklas iegrieztos stūrīšus ieloka uz kvadrātiņa vidu (skatīt foto).

6. Ābolu kvadrātiņus apsmērē ar sakultu olu, uzkaisa cukuru, cep 180 grādos 25 minūtes.