Cepumi, kas satuvina un paliek atmiņā

Vai esi aizdomājies, kas ir “draudzība”? Iknedēļas tikšanās? Būtiskāko notikumu pārmīšana reizi mēnesī vai retāk? Vai sarunas no vēliem vakariem līdz agriem rītiem? Tādas kārtīgas definīcijas īsti nemaz nav.

Pēdējoreiz cepumus cepu vasarā, kad tikko biju iepazinusies ar kādu meiteni. Lai gan tobrīd viņa bija vēl mazliet sveša, kopā gatavojām auzu pārslu un banānu brīnumus. Visvairāk atmiņā palicis, kā sēdējām kopā uz ugunsdzēsēju kāpnēm-balkona, runājot par dzīvi un baudot paveikto. Bija sarunas par pagātni un nākotni. Smiekli, arī skumjas. Var teikt, ka tobrīd iesākās jauna draudzība.

Šoreiz kārta pienākusi nākamajam virtuves šedevram, ko jau sen esmu vēlējusies pamēģināt. Agrāk – nezinu, vai vēl tagad – veikalā varēja nopirkt kastes, kurās bija asorti.Vieni no cepumiem bija ar ievārījumu vidū, kuriem gribējās apgrauzt apkārt, gardāko atstājot uz beigām. 

Visforšāk cepumus ir ēst un gatavot kopā ar draugiem. Vai tev jau ir kāds padomā?


Gatavošanas laiks

30 minūtes


Sastāvdaļas

2 olas

krūze cukura

trīs krūzes miltu

šķipsniņa sāls

sviesta paciņa

ievārījums


Gatavošana

1. Izkausētu sviestu sajauc ar cukuru, šķipsniņu sāls un sakultām olām.

2. Pievieno miltus un mīklu samīca. Ja vēl līp pie rokām, uzkaisa miltus un mīca vēl.

3. Veido vienāda izmēra mīklas bumbiņas, tās mazliet saplacinot, kārto uz plāts.

4. Plācenī ar pirkstu iespiež bedrīti, kārtojot tajā ievārījumu.

5. Cep 180 grādos cepeškrāsnī 20 minūtes.