Bērnības garša. Žagariņi

Ziemīgie laikapstākļi, ienākot teju katrās mājās, aicina uz siltu tēju un kaut ko garšīgu. Kas gan varētu būt labāks par žagariņiem?

Zemi noklājis sniegs. Ir pirmā Advente. Pilsētas eglīšu iedegšana. Skatlogu noformējums. Mazie un tik sirsnīgie nieciņi veikalu plauktos. Kādas izjūtas tas tevī izraisa? Straujiem soļiem tuvojas Ziemassvētki. Laiks, kad katrs steidzīgais rod laiku būt kopā ar savējiem.

Smarža un garša, kas atsauc pagātnē. Žagariņi ir daudzu iemīļota bērnības recepte, taču ikdienas skrējienā tos gatavo retais. Bet zini – nav nemaz tik sarežģīti. Beigās sanāk tik daudz, ka var saēsties uz nebēdu. 

Izbaudi ziemas prieku mīļajiem! Bet – pēc tam ķeries pie siltas tējas ar žagariņiem! :) 


Nepieciešams

Glāze trekna krējuma

3 glāzes miltu

glāze cukura

4 olas

Vaniļas cukurs

t/k cepamā pulvera

šķipsniņa sāls


Pagatavošana

1. Olas saputo ar cukuru.

2. Olu-cukura masai pievieno krējumu.

3. Atsevišķā bļodā sajauc kopā pārējās sausās sastāvdaļas.

4. Šķidro masu iemaisa miltu maisījumā un samīca.

5. Mīklu rullē plānā pankūkā (kā parasti pīrāgiem). Griež strēmelēs, no kurām pēcāk izveido rombiņus.

6. Rombiņa vidū gareniski iegriež ar nazi, mīklas spicāko stūri izvelkot uz otru pusi caur izveidoto caurumu.

7. Katlā uzkarsē eļļu. Tajā ieliek žagariņus (ne visus uzreiz). Kad viena žagariņa puse apcepusies, ar dakšu apgriež uz otru, līdz gatava. Atkārto.

8. No gatavajiem žagariņiem ar papīra salveti nosusina lieko eļļu.

9. Kad žagariņi padzisuši, apkaisa ar pūdercukuru.

10. Lai labi garšo!