Nezinātājs neiedomāsies! Sāļās kabaču vafeles

Rudens ne tikai tuvojas aullēkšiem, bet arī pienes pilnu māju un tirgu ar dārza veltēm. “Nu, paņem taču vienu!” Ome, mamma vai kāda paziņa pavisam noteikti pēc katras viesošanās reizes cenšas palutināt tevi ar savu lolojumu. “Cik nu var?” jautāsi sev, nezinot, ko iesākt ar kārtējo kabaci. Mums ir ideja!

Ledusskapī, saldētavā un pat uz virtuves plīts rindiņā stāv salikti vairāki kabači. Kabaču karbonādes un pankūkas, lai gan garšīgas, šķiet jau atēstas, tādēļ jārod arvien jaunas idejas.

Man ļoti patīk virtuvē eksperimentēt, taču lielāko dienas daļu aizņem darbs un citi pienākumi. Gatavoju tādu ēdienu, kas neliks sagaidīt pastardienu. :) Teikšu godīgi - nekad iepriekš vēl nebiju izmēģinājusi vafeļpannu. Man par brīnumu, kabaci ar vafelēm var pat ļoti labi apvienot, jo galvenais degustētājs nemaz nenojauta, ko tieši viņš ēd.

Ņem drosmi savās rokās! Gatavojot maltīti, droši vari paralēli darīt arī citus darbus. Baudi kabaču vafeles ar krējumu un tādām dārza veltēm kā tomātu-gurķu salāti! 


Sastāvdaļas

1 vidēja izmēra kabacis

3 olas

5 ēdamkarotes ar kaudzi kviešu miltu

5 ēdamkarotes eļļas

svaigi zaļumi

garšvielas pēc izvēles


Pagatavošana

1. Kabaci nomizo un sagriež smalkākos gabalos.

2. Sarīvē gluži kā tad, kad cep kartupeļu pankūkas.

3. Izspiež no sarīvētā kabača lieko sulu.

4. Pievieno olas, miltus, eļļu, garšvielas un ar rokām kārtīgi samaisa.

5. Cep vafeļpannā, līdz tās paliek zeltaini brūnas.

6. Lai labi garšo!


Zināšanai!

Kabaču vafeļu maisījumam droši var pievienot arī sieru. Tad vafeles izdosies garšīgākas!

Kviešu miltus var aizstāt ar rudzu miltiem. Būs veselīgāk!

Nebaidies eksperimentēt ar zaļumiem un garšvielām. Atrodi pats savu kombo.

Mīklas konsistence ir gluži tāda pati, kā cepot kartupeļu pankūkas. Ja šķiet, ka sarīvētais kabacis neturas kopā, iemaisi vēl miltus.

Nebēdā, ja vafeles pannā neizcepas identiskās formās. Jo vairāk cepsi, vienādākas sanāks. Un tāpat ļoti ātri pazudīs no galda! :)