Ja multivārāmajam katlam un ugunskurā ceptiem kartupeļiem būtu bērns

Mūsdienās plašas gatavošanas iespējas paver multivārāmais katls, kurā iekšā saliec visu, ko vien kāro. Tas gardu maltīti vēlamajā laikā pagatavos pat pašam aizņemtākajam! Šī gan būs recepte tiem, kuriem tāda brīnuma mājās vēl nav, taču gatavošanas process ir kā multivārāmā katla un ugunskurā cepto kartupelīšu bērns! :)

Tā kā man ikdienā nav daudz brīvā laika, meklēju iespējas, kā gatavot, paralēli multitāskojot. Šī ideja pavisam noteikti noderēs ikvienam, kurš, nākot mājās no darba, vakariņās negrib kārtējos makaronus ar sieru, bet vēl ir daudz darāmā - jāieiet dušā, jāizved pastaigā suns un tamlīdzīgi.

Kā jau zinām, parastais latvietis ir īpaši iecienījis kartupeļu ēdienus – tos var ēst gan ceptus, gan vārītus, gan samīcītus biezputrā. Es padalīšos ar savu recepti, kur, ieliekot cepeškrāsnī kā dāvanu folijā iesaiņotu maltīti, varēsi uz stundu aizmirst par gatavošanu. Cepeškrāsns visu paveiks tavā vietā!

Šeit nav norādīts konkrēts skaits vai svars sastāvdaļu, jo katram ēdājam tās paciņā jāsaliek pēc apetītes lieluma. Vienlaicīgi var gatavot tik daudz porcijas, cik ļauj cepeškrāsns.


Gatavošanas laiks

Viena stunda (45 minūtes 180 grādos)

 

Nepieciešams

Folija

Kartupeļi

Vistas fileja

Burkāni

Cherry tomātiņi

Ķiploks

Zaļumi

Garšvielas pēc izvēles

 

Gatavošana

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

2. Sagatavo foliju. Izgriež tik lielu taisnstūri, lai uz vienas puses varētu kaudzītē sakārtot porciju un otru pusi pārlocīt pāri.

3. Nomizo un pēc iespējas smalkākās un mazākās šķēlītēs sagriež kartupeli.

4. Nomizo un gabalos sagriež burkānus.

5. Vistas filejas šķēlītes no abām pusēm apber ar garšvielām.

6. Uz taisnstūra puses vidū vienu uz otra kaudzē kārto ar garšvielām apbērtus kartupeļus, burkānus, zaļumus un tomātus. Virsū liek gaļas šķēlītes.

7. Folijas brīvo daļu pārloka pāri porcijai. Kārtīgi aiztin un aizspiež brīvās malas, lai cepšanas procesā netecētu ārā šķidrums.

8. Liek cepeškrāsnī un cep vismaz 45 minūtes!

Zināšanai!

Ja esi garšvielu cienītājs, tad tev droši vien - gluži kā man - plauktā ir ļoti daudz brīnumu. Šī ir iespēja izpausties! Es gan šoreiz receptē pievienoju kartupeļu, LIDL nopērkamo vistas garšvielu, smalki sakapātu ķiploku un piparus ar sāli (nekur jau neiztikt arī bez klasikas).

Gaļai cepoties, tās suliņā sautēsies arī viss, kas apakšā. 

Visgaršīgākās ir tās kartupelīšu šķēlītes, kas skaras klāt folijam, jo garšo pēc maziem čipsīšiem.

Foliju pavisam noteikti nevajag žēlot, jo pats svarīgākais ir sagatavot kārtīgi aizspiestu un glītu paciņu bez caurumiem - citādi nekas neizdosies.

Kad viss gatavs, folijas paciņu, atgriežot vaļā augšu, var droši likt šķīvī un baudīt no tās maltīti! Nav vajadzības visu pārkārtot uz šķīvja. Tikai jāuzmanās, jo folija var būt karsta.