Mājās gatavota majonēze. Vienkārši un ātri

Lieldienas ir sekmīgi aizvadījuši, un olu ēdieni, visticamāk, uz brīdi būs apnikuši. Tomēr ir daudz un dažādu veidu, kā tās izmantot ikdienas ēdienos citādāk. No tām var pagatavot pildītu olu, vienkārši uztaisīt olmaizīti, salātus un pat majonēzi, lai piešķirtu jaunu garšu ikdienas ēdieniem.

Tomēr pēc svētkiem mēs bieži sastopamies ar problēmu - pāri palikušās olas. Zināms, ka tās vislabāk garšo, kad tās tiek apvienotas ar majonēzi. Iedvesmojoties no raidījuma “Mājā un sētā”, majonēzes recepte būs noderīga gan ikdienas maltīšu pagatavošanā, gan arī turpmākajā Lieldienu svētku ēdienu izmantošanā.


Pagatavošanas laiks: 10 minūtes

Sastāvdaļas:

  • viens olas dzeltenums
  • 100 ml eļļas
  • 1 tējkarote sinepju (pēc vēlmes)
  • 1 ēdamkarote etiķa


Pagatavošana:

  1. Sākumā viens olas dzeltenums ir jāatdala no baltuma, ar mikseri vai putojamo slotiņu jāsaputo viendabīgā masā.
  2. Nepārtraucot putošanu, lēnām un pakāpeniski pievienojiet eļļu. Iegūto masu nepieciešams putot līdz tā kļūst krēmīga un bieza. Jāņem vērā, ka majonēzē eļļas daudzums ir aptuveni 70 procenti, tādēļ nav jāsatraucas par to, ka tā tiks pievienota par daudz, jo viss atkarīgs no tā, cik daudz majonēzes vēlaties pagatavot; no viena olas dzeltenuma var iegūt pat pusbļodas majonēzi.
  3. Kad ir iegūta nepieciešamā masa, pievienojiet galveno sastāvdaļu - etiķi -, kas piešķirs majonēzei nepieciešamo skābumu. Etiķi var aizvietot arī ar citrona sulu. Pēc tam rūpīgi sajauciet masu, līdz tā kļūst viendabīga, majonēze būs gatava lietošanai.
  4. Pēc vēlmes var pievienot garšvielas, piemēram, sāli un ķiplokus.
  5. Noslēgtā burciņā ledusskapī majonēzi var uzglabāt līdz pat nedēļai!



Foto: Freepik; ilustratīvs