Siera ražotne Raunā – tā ir īstā vieta gardēžiem!

Kārdinoši beramie sieri un sātīgie makaroni un nūdeles – tas viss top Ceriņu ģimenes uzņēmumā. 

BERAMIE SIERI

Zaļais siers ir iecienītākais ražotnē tapušais produkts, kura viena no galvenajām sastāvdaļām – garšaugs sierāboliņš – tiek audzēts pašu dārzā. Sierāboliņš produktam piešķir raksturīgo Zaļā siera garšu, krāsu un neparasto smaržu. 

Ik gadu sierāboliņu sēj garās vagās un visas vasaras garumā vāc tā lapas, ko pēc tam kaltē. Izkaltētās lapiņas samaļ un pievieno īpašai olbaltumvielu masai, ko plānā kārtā ber koka kastēs un žāvē. 

Zaļo sieru var izmantot visdažādākajos veidos:

- uzbirdinot uz sviestmaizēm, omletes

- pievienojot svaigu dārzeņu salātiem 

- pirms pasniegšanas iekaisa biezzupā vai dārzeņu sautējumā

- pārkaisa Mājas makaronus

- izmanto receptēs, kur nepieciešami cietie rīvējamie sieri.

Iespēju ir tik daudz, tikai jāatrod sava iecienītākā!

Paralēli Zaļajam sieram ražotnē top arī citi aromātiski beramie sieri – ar baravikām, ar garšaugiem un siers Ķiplociņš. 

MĀJAS MAKARONI


Lielisku kombināciju ar beramajiem sieriem veido 20 veidu Mājas makaroni un nūdeles. Ar baravikām, ar tomātiem, ar kaņepēm, ar halapenjo pipariem, ar dillēm, ar bietēm, ar bekonu un daudzi citi!  

Mājas makaroni ir roku darbs un tie top no augstākās kvalitātes miltiem un svaigām vistu olām no vietējā ražotāja. To pagatavošana ir ļoti vienkārša – liek verdošā ūdenī, pievieno garšvielas un brīnišķīga maltīte gatava pēc 6-7 minūtēm! 

Visus kārdinošos sierus un plašo makaronu klāstu pasūti www.sierarazotne.lv.


NŪDELES AR GARNELĒM KOKOSA MĒRCĒ 

Sastāvdaļas:

  • nūdeles ar kaņepju proteīnu
  • tīģergarneles
  • dilles, 2 ķiploka daiviņas, melnie pipari
  • 1 citrona daiviņa
  • 1 ēd.k. sviests
  • 150 ml kokosriekstu piens
  • 2 ēd.k. saldā čili mērce
  • 2 ēd.k. sojas mērce
  • 1 paprika
  • spināti

 

Tīģergarneles laicīgi izņem no saldētavas, lai atkūst. Atkusušās garneles nosusina ar salveti, pārkaisa ar dillēm un uzlej nedaudz citrona sulu.

Pannā liek sviestu, sarīvētu ķiploku un melnos piparus, nedaudz visu apcep, tad pievieno garneles. Tās cep pāris minūtes no abām pusēm līdz nedaudz brūnas un liek bļodiņā.

Katliņā liek vārīties nūdeles kā norādīts uz iepakojuma.

Tajā pašā pannā, kur cepās garneles, liek salmiņos sagrieztu papriku un svaigas spinātu lapas. Apcep 3 minūtes, līdz lapas paliek mīkstas. Tad pannā pievieno kokosrieksta pienu, saldā čili mērci un sojas mērci. Visu samaisa.

Pievieno gatavās nūdeles un garneles, visu kārtīgi samaisa un atstāj 5 min., lai mērce iesūcas nūdelēs.

Gatavs! Lai labi garšo!