Svētku galda goda vietā - siers

Uzņēmums “Cesvaines Piens” var lepoties ar senām siera darināšanas tradīcijām. Ražotne veidojusies pagājušā gadsimta 30. gados uz vēsturiskās Cesvaines muižas pienotavas bāzes. Uzņēmums regulāri iegulda ražošanas procesu modernizācijā, lai nodrošinātu nemainīgi augstas kvalitātes produkciju. Pienu siera un citu produktu ražošanai uzņēmums galvenokārt iepērk no Vidzemes zemnieku saimniecībām un, kā zināms, šis ir reģions, kas vienmēr izcēlies ar augstas kvalitātes un izslaukumu rādītājiem. 

Saražojot vidēji 265 tonnu siera mēnesī, “Cesvaines Piens” ir viens no lielākajiem puscietā siera ražotājiem Latvijā. Viens no pieprasītākajiem ir Tilzītes siers, ko uzņēmums gada laikā saražo vairāk nekā 500 tonnu. Tāpat starp pircēju iecienītākajiem minami arī Holandes un Alpu sieri. Uzņēmumā ir arī pilnībā nodalīts BIO produkcijas ražošanas cikls, kur no bioloģiski sertificēta piena top siers un sviests. 

Līgo vakara un Jāņu dienas svētku galdā siers ierasti ir goda vietā, un “Cesvaines Piens” šogad aicina izvēlēties ne tikai tradicionālo ķimeņu sieru, bet arī mazliet neparastākas garšas. Tāds ir puscietais siers ar ķimenēm, kas atšķirsies no tradicionālā Jāņu siera, jo ir īpaši nogatavināts. Pikantais siers ar zaļumiem ir nenogatavināts siers, apviļāts dažādos garšaugu maisījumos. Ja kārojas stiprākas garšas, tad var izvēlēties garšaugu maisījumu, kam pievienotas čili pārslas, paprika, ķiploki, sīpoli un pipari. Savukārt maigāku garšu cienītājiem patiks siers ar zaļumu maisījumu, kurā visvairāk jūtama pētersīļu un diļļu garša. Siera izlase sniedz iespēju nogaršot divus sierus vienā iepakojumā  - Čederas Red  un cieto sieru. Čederas Red ir stingrs, blīvs siers bez caurumiem. Tas ļoti labi kūst, un, jo ilgāk briedis, jo garšā kļūst piesātinātāks. Cietais siers tiek izturēts ilgāku laiku, sasniedzot savu viegli pikanto garšu. 

Vairāk informācijas par “Cesvaines Piens” piedāvājumu atradīsiet https://cesvainespiens.lv

Facebook: https://www.facebook.com/cesvainespiens