Pipars uz mēles

Pipars uz mēles

Svētdienās 9.00 kanālā ReTV

Pēc nelielas pauzes kanālā ReTV atgriežas visu iemīļotais kulinārijas raidījums “Pipars uz mēles”. Nedaudz atpūtušies, nedaudz pastrādājuši un nedaudz izmainījušies. Joprojām mēs necentīsimies ielīst slavenību ledusskapjos, bet gan iedrošināsim visus ķerties pie darba, lai sagādātu sev ne tikai gardu maltīti, bet arī prieku un labsajūtu.

Raidījuma vadītājs arī jaunajā sezonā būs Gints Gavers - žurnālists, producents, pasākumu un raidījumu vadītājs, kurš nenoguris apbērs pavārus ar jautājumiem. Savukārt pie plīts stāsies divi nozares profesionāļi, par kuriem dzirdēts ne tikai Latvijā, bet pat tālu aiz tās robežām - Nauris Salenieks un Haralds Saušs.

Abus puišus liktenis saveda vēl padsmitnieku gados, kad abi uzsāka apgūt pavāra mākslu. Vairāk vai mazāk profesionālais ceļš visu šo laiku abus puišus vedis vienā maršrutā, tāpēc abi ir ne tikai kolēģi, bet arī labi draugi.

Haralds absolvējis Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumu, bet savas pavāra gaitas iesācis Vecbebru profesionālajā tehnikumā. H.Saušs ir konkursa "Pavārzelis 2013" Zelta medaļas ieguvējs, konkursa "EuroSkill" ekselences medaļas ieguvējs, konkursa "WorldSkills", kas notika Brazīlijā, ekselences medaļas ieguvējs un arī Starptautiskā Eiropas mēroga pavāru konkursa "Oliver Roelinger Prize", kur iegūta 1.vieta.

Savukārt Nauris par sevi stāsta šādi: "Nāku no Lubānas. Rīgā pabeidzu Restorānu servisa skolu. Esmu strādājis tādos restorānos kā Viesnīca "Latvija", "Entresol" un "Kaļķu vārti”. Vadu seminārus par gatavošanu, gan gardēžu vakariņas. Esmu piedalījies divas reizes konkursā "Latvijas gada pavārs", abas reizes ieguvu otro vietu."

Šajā sezonā raidījumā "Pipars uz mēles" galvenokārt pievērsīsimies tradicionālajai latviešu virtuvei, padarot to modernāku, interesantāku un jaunu garšu apvītāku.