Tūristi - iespēja ēdināšanas uzņēmējiem izdzīvot

Gada izskaņā tūristu skaits Ogrē esot bijis trīs reizes lielāks kā citos mēnešos - liecina Ogres novada tūrisma informācijas centra (TIC) statistika. Elīna Baltiņa, Ogres TIC vadītāja, pauž, ka no tiem aptuveni astoņdesmit procenti ir rīdzinieki, bet pārējie – Latvijas iedzīvotāji no citām lielajām pilsētām.

Vietējie Ogres ēdināšanas pakalpojumu sniedzēji par iespēju izdzīvot sauc tūristu pārpildīto Ogres centru, piedāvājot ēdienus un dzērienus līdzņemšanai.

Turkalnes muižas klēts pārstāvis Kaspars Bramanis stāsta, ka ir milzīgs cilvēku pieplūdums. Viņam ir liels prieks, ka Ogre ir viens no tūrisma gala mērķiem brīvā dabā.

Uzņēmējs Jānis Gailis uzsver: “Mums tas bija izšķiroši, lai mēs vispār spētu pārziemot. Mēs jau kā jaunuzņēmums nespējām pretendēt ne uz dīkstāvi, ne pabalstiem.” Taču Gunita Kedere, kafejnīcas “Niko” pārstāve, stāsta, ja tiktu strādāts normālā ritmā, viņai šķiet, ka tiktu “pārsists” vasaras rekords.

Ziemassvētku noskaņas Ogres novada pašvaldība lēmusi atstāt līdz pat janvāra beigām. Ogres TIC vadītāja Elīna Baltiņa uzsver, ka lēmums ticis pieņemts uzreiz, domājot par vides rotājumu izvietošanu.

Restorāna “Senjorita Kukū” pārstāvim Jānim Haritonam šķiet, ka vietējie iedzīvotāji uz tūrista fona pazūd. Iveta Zāģere atzīst, ka nedēļas nogalē strādā “ražīgāk” – nedēļas dienas ir vaļā tikai tādēļ, lai darbiniekiem būtu nostrādātas stundas, kā arī iespēja izdzīvot.

Par to, kāda būs situācija februārī un turpmākajos mēnešos, uzņēmēji runā piesardzīgi. Tas būšot atkarīgs no valdības turpmākajiem lēmumiem un ierobežojumu apjoma.