“Nilsson” - svaigi grauzdētas kafijas baudījums Latvijā

Uzņēmums “Nilsson” ir radīts, lai ikvienam sniegtu īstu, svaigi grauzdētas kafijas baudījumu tepat Latvijā. Esam apvienojuši labākās Skandināvijas kafijas ražošanas tradīcijas ar Latvijas iedzīvotāju īpašajām garšas izjūtām. Tieši tā mēs izveidojām vairākus izcilus kafijas maisījumus, skaidri norādot katra maisījuma garšas īpašības uz katra kafijas iepakojuma.


Kas mums ir svarīgi:


  • Kafija, ko pārdodam, ir svaigi grauzdēta tepat Latvijā ar īpaši izteiktu aromātu;
  • Mēs vienmēr piedāvājam labu cenu lieliskai kafijai;
  • Esam godīgi pret savu klientu un uz iepakojuma norādām kafijas garšas īpašības.

IMG_20191108_153854

Ražošanas process


“Nilsson” kafijas ražošanas process sākas zemēs, no kurām ir atceļojušas kafijas pupiņas. Tās pie mums nonāk no Brazīlijas, Etiopijas, Gvatemalas, Indijas, Indonēzijas, Jaungvinejas, Kolumbijas, Kostarikas, Vjetnamas un vēl citām valstīm. Ideāli apstākļi kafijas audzēšanai ir ekvatoriālajā zonā jeb tā sauktajā “kafijas pupiņu joslā” (bean belt).


Arabica šķirne vislabāk aug salīdzinoši augstākos apgabalos, kur pieejama bagātīga augsne, turpretim Robusta šķirnei vairāk piemērotas ir zemienes pat ar salīdzinoši karstu klimatu. Kafijas garšu ietekmē gan nokrišņu daudzums, gan saules apjoms un daudz citi faktori tās augšanas un novākšanas laikā. Šīs atšķirības katram kafijas veidam piešķir savas garšas nianses. Tieši tādēļ dažāda veida kafijas pupiņas tiek sajauktas, veidojot mūsu klientam patīkamu maisījumu.

WhatsApp Image 2023-05-30 at 14.44.31

Pirms kafijas pārstrādes procesa “Nilsson” vispirms veic darbietilpīgu izpētes darbu, kas tiek atkārtots katru reizi, radot jaunu kafijas maisījumu:


  • tiek rūpīgi izvēlētas labākās zaļās kafijas pupiņas ar izsmalcinātām garšas niansēm, jau provizoriski nosakot, kā šīs garšas “sadzīvos” jaunajā produktā – radot gan patīkamu aromātu un tā saucamo maisījuma mugurkaulu, gan patīkamu rūgtumu un citas garšas nianses;
  • dažādu veidu kafijas pupiņas tiek grauzdētas atsevišķi un arīdzan kopā, grauzdējot tās dažādos gatavības līmeņos – no pavisam viegli apgrauzdētām kafijas pupiņām līdz kārtīgam Francijas grauzdējumam;
  • tiek veidoti maisījumi gan no zaļām, gan grauzdētām kafijas pupiņām (blending), bez tam, mainot maisījuma sastāvdaļas vai to proporcijas, katru reizi tiek atkārtots viss izpētes process, kamēr ir sasniegts vēlamais rezultāts un radīts izcils produkts;
  • tiek veikta profesionāla degustācija (cupping) – tikai tā ir iespējams noteikt kā patiesībā garšo gatavais produkts. Pat komanda, kas veido maisījumu, degustācijas laikā nezina, kurā degustācijas traukā atrodas kurš produkts. Tas ļauj objektīvi noteikt piemērotāko no veidotajiem maisījumiem.


Šie soļi ļauj “Nilsson” nonākt pie maisījuma receptes, kas patīk gan mums, gan mūsu klientiem. Kad konkrētais produkts ir izstrādāts, varam ķerties pie ražošanas procesa:


  • zaļo kafijas pupiņu piegāde ražotnē un to kvalitātes pārbaude;
  • maisījumu veidošana saskaņā ar recepti;
  • kafijas pupiņu grauzdēšana;
  • gatavās produkcijas kvalitātes pārbaude un degustācija;
  • kafijas malšana (ja nepieciešams);
  • produkcijas fasēšana un piegāde klientam.


“Nilsson” veic ražošanu, izmantojot gadsimtiem zināmas un pārbaudītas metodes. Kafijas piegāde notiek no pārbaudītiem partneriem, un grauzdēšanas process tiek veikts klasiskos trumuļtipa grauzdēšanas agregātos. Kafijas malšanu veicam, izmantojot profesionālu industriālo aprīkojumu.


Lai arī ceļš līdz moderna un uz kvalitāti fokusēta ražošanas procesa izveidei nav viegls, tomēr grūtības ir padarījušas uzņēmumu stiprāku un mūsu kafiju arvien gardāku. Fokusējoties uz produkcijas kvalitāti, mēs esam vieni no retajiem kafijas ražotājiem visā Ziemeļeiropā, kuri izmanto augstas izšķirtspējas kameras, lai ar augstas detalizācijas algoritmu palīdzību izlasītu no gatavās produkcijas visas nekvalitatīvās kafijas pupiņas un pārliecinātos, ka mūsu kafijā nav nekādu citu piemaisījumu pirms tā tiek safasēta.


Tādējādi, pēc ilgstoša un kontrolēta ražošanas procesa, spējam radīt izcilu produktu, kas ir tikko grauzdēts, nodrošinot labāko iespējamo aromātu un vislieliskāko kvalitāti!


IMG_20191108_154500


Par uzņēmumu


Nilsson ir Latvijas kafijas ražošanas uzņēmums, kas dibināts 2013.gadā. Laika gaitā esam pilnveidojuši kafijas grauzdēšanas receptūras un ievērojami palielinājuši produkcijas un sadarbības ar partneriem modeļu klāstu. Kopš 2019.gada saviem sadarbības partneriem piedāvājam ražot un fasēt kafiju ar viņu zīmolu (private label). Tāpat spējam nodrošināt sadarbības partneru piegādātas kafijas apstrādi un iepakošanu viņu izvēlētā iepakojumā. 

Laikā no 2016. gada līdz 2019. gadam esam investējuši savus resursus visaugstākās kvalitātes kafijas grauzdēšanas līnijas izveidē un pilnībā ieviesuši arī precīzu un augstražīgu kafijas pupiņu fasēšanas līniju.


Vairāk informāciju par mūsu kafijas piedāvājumu un pasūtīšanu ir iespējams skatīt šeit - http://www.nilsson.lv/ .

Facebook: https://www.facebook.com/nilssoncoffee