"Meistara diena" Smiltenes tehnikumā

Biedrības “Siera klubs” organizētajā seminārā “Meistara diena” Smiltenes tehnikuma audzēkņiem bija iespēja labāk iepazīt piena pasauli, uzņēmumu ikdienu, kā arī pašiem pielikt roku ēdienu gatavošanā. 

Vanda Davidanova, biedrības "Siera klubs" valdes priekšsēdētāja: “Šādus seminārus mēs gadā organizējam 6. Nu, un mūsu galvenais uzdevums ir satikties ar topošajiem pavāriem, jo šī auditorija mums ļoti interesē - viņi ir tie, kas, pabeiguši mācību iestādes, dosies lielajā dzīvē ar diplomiem kabatā un viņi jau zinās, nu, piemēram, pēc šodienas tehnikuma - zinās, kādi jauni produkti ir Latvijā, zinās sierus. Un arī ir ļoti skaisti, ka šodien Smiltenē ir atbraukuši mūsu piena pārstrādes uzņēmumi, Siera kluba valdes locekļi. Nu būtībā Smiltenē ir mazi svētki.”

Mazie svētki jūtami arī tehnikuma virtuvē - te no Latvijā augušiem produktiem šefpavāres pavadībā tiek meistaroti dažādi ēdieni, kurus jaunieši gatavo pirmo reizi.

Vija Kuļša, Rekovas dzirnavu restorāna šefpavāre, meistarklases vadītāja: “Par laimi laikam šie jaunieši ir atraduši savu vietu un izskatās, ka viņi labprāt dara to, ko viņiem liek, ko palūdz.”

Vanda Davidanova piebilst - ir svarīgi, lai jaunieši savās virtuvēs izmantotu Latvijas produktus. Šādas meistarklases ir lielisks veids, kā parādīt, ka vietējie produkti ir kvalitatīvi un garšīgi, un pagatavošanas iespējas - praktiski neierobežotas.