Līvānieši izzina, kā lietderīgi izmantot pārtikas pārpalikumus

Bezatlikumu kulinārijā Līvānu iedzīvotājus izglītoja veģetārā uztura skolas “Vegus” vadītāja Dita Lase. Tika ne tikai stāstīts -  demonstrēti arī veidi, kā pagatavot veselīgu maltīti no pārtikas atlikumiem, lai samazinātu pārtikas atkritumus ikdienā. Piemēram, no dažādu dārzeņu pārpalikumiem var uzvārīt sātīgu buljonu, savukārt no sūkalām, ja tām pievieno piparmētru lapas, citrona sulu, cukuru un ūdeni, sanāk garda un veselīga limonāde.

Dita stāsta, ka pielietojumu var atrast ikvienam pārtikas atlikumam, ja vien tas nav sabojājies. Piemēram, ja no iepriekšējās dienas pāri palicis nedaudz vārītu rīsu, kā arī pa druskai no dārzeņiem, var to visu samaisīt kopā un apcept, pievienojot garšvielas.

Kulinārijas laboratorija bija viena no aktivitātēm projektā “Tīri. Labi. Pilsēta bez atkritumiem”. Līvānu novada pašvaldība, iesaistoties šajā projektā, apņēmusies aktualizēt bezatkritumu dzīvesveidu un izglītot vietējos iedzīvotājus, lai nākotnē uzlabotu apkārtējo vidi un samazinātu radīto atkritumu daudzumu.